Deze droge, frisse en fruitige gastronomische madeira is een topper ! Deze wijn is de ideale begeleider van soepen en visgerechten. De heerlijke frisheid kent bij versterkte wijnen z'n gelijke niet! Deze wijn wordt dan ook geschonken in de allerbeste restaurants ter wereld!
Food-pairing
Heerlijk met fazant, chocolade citrus en oude kaas
Druiven: Tinta Negra (2002), Verdelho (2002) & Sercial
Heeft 25 jaar verouderd op Franse eiken vaten
Alcoholgehalte
19%
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards