Verdelho en Boal van 10 jaar oud werd vermengd met Tinta Negra die tussen 70 en 80 jaar in vaten verbleef, om zo het karakter terug te vinden van de voormalige klassieke wijnen. De voorlopig laatste en meteen meest bijzondere creatie in de Madeira Collection-reeks. De kleur is diep goudkleurig. Een aroma van armagnac, kandijsuiker en specerijen die aan geflambeerde ananas doen denken. De smaakstructuur is grandioos.
Food-pairing
Zeer geschikt als aperitief, koel geschonken, of met foie gras
Druiven: Verdelho, Tinta Negra & Boal
Alcoholgehalte
18%vol
Bewaren en serveren
Bewaar een Madeira wijn altijd rechtop staand.
De zuren van Madeira zijn zo sterk, dat zij de kurk aantasten als de fles liggend liggend bewaard wordt
Serveren : 14°C
Madeira is een wijn die meerdere jaren in een oxidatieve omgeving rijpte, en komt daarna bij de botteling in een reductieve omgeving. Het is dan ook nuttig de flessen enkele uren op voorhand te openen. De flessen kunnen daarna nog bijna onbeperkt bewaard blijven, daar de lucht geen invloed meer heeft op madeirawijnen. Het is zelfs zo dat de wijn na maanden – als er nog rest – beter smaakt dan bij het openen van de fles
Critics & Awards