Webshop » Madeira » H.M. Borges 5 years old Madeira - medium sweet

H.M. Borges 5 years old Madeira - medium sweet

AHMW014 H.M. Borges 5 years old Madeira - medium sweet

€ 14,40

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

De kleur is donker amber met groenachtige reflecties. De neus draagt ​​het merkteken van de madeirisatie in de vorm van een zwakke geur van nagellakremover, koffie, een klein beetje kokosnoot, gedroogde kweepeer en vage donkere kaneel. De mond is sappig en licht bitter, alsof je je tanden in gekonfijte grapefruitschil zet, met een vleugje melasse met koffie die in honing verandert, en een zeer lange en aangename afdronk.
 
Food-pairing
Lekker als aperitief of bij een goed voorgerecht. Probeer het voor pittige Vietnamese Pho met veel vissaus en verse koriander, vers limoensap en verse chili.

Druiven: Tinta Negra
Tinta Negra is een vochtbestendige Amerikaanse hybride van de variëteit vinifera die in de 18e eeuw werd geïntroduceerd na de aanvallen van wijnschimmel in de jaren 1850 en phylloxera in de jaren 1870. Tegenwoordig is het de meest voorkomende druivensoort in de regio en is goed voor ongeveer 85% van de totale productie op Madeira.
Tinta Negra wordt gebruikt voor de productie van wijnen met 4 verschillende zoetheidsgraden: droog, halfdroog, halfzoet en zoet. De mate van zoetheid verschijnt op de fles.
 
Aanpasbaar en robuust, draagt ​​hij middelgrote tot kleine druiven met een zeer fijne en zachte schil, en heeft hij zich ongelooflijk aangepast aan de geologische en morfologische omstandigheden van het eiland, zodat hij nu in het zuiden wordt verbouwd, in Funchal en Câmara de Lobos en in het noorden in São Vicente. De druiven voor deze wijn worden dicht bij de kust geoogst bij Estreito de Câmara de Lobos, gekenmerkt door kleiachtige, zure vulkanische bodems, voornamelijk basaltachtig, rijk aan organisch materiaal.  
 
De druiven worden ontsteeld en licht geperst. De wijn heeft gedurende ongeveer 5 dagen gefermenteerd in open gistingstanks onder temperatuurcontrole tussen 24 en 26 graden. Vervolgens wordt het na 3-4 dagen verrijkt met smaakneutrale alcohol van 96%.
 
Vervolgens wordt de helft van de wijn gerijpt volgens de estufagem-techniek. Estufa betekent eigenlijk oven- of verwarmingsruimte en wordt gebruikt om de tropische hitte na te bootsen waaraan de historische Vinho de Roda werd blootgesteld tijdens de lange zeereizen. De wijn rijpt in temperatuurgestabiliseerde cilindrische roestvrijstalen tanks in estufas, gedurende minimaal 3 maanden bij een temperatuur tussen 35 en 45 graden. De tank is niet volledig gevuld, deels omdat de wijn uitzet tijdens het verwarmen, deels om de wijn opzettelijk te oxideren. Nadat de wijn klaar is met estufagem, koelt hij ongeveer 30 dagen af ​​bij kamertemperatuur. Vervolgens wordt de wijn gedurende 5-6 jaar bewaard in vaten van 24-26.000 liter hard tropisch hout.
 
De andere helft van de wijn rijpt in canteiros. Hier rijpt de gerijpte wijn gedurende 5-6 jaar zachtjes bij 20-35 graden in kleine vaten van Frans en Amerikaans eikenhout van 650 liter volgens de traditionele canteiro-methode tot aan het bottelen, waarbij ergens tussen de 5 en 8% van de wijn per jaar verdampt. wat helpt de zuurgraad van de wijn te concentreren. 

Alcoholgehalte 
19% 
 
Bewaren en serveren
ls aperitief serveren bij 10°C als dessertwijn bij 13-14°C . Decanteren niet nodig. 
Kan enkele maanden na opening bewaard worden.
 
Critics & Awards


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop