Cartuxa Pera Manca Tinto 2015
Dit is één van die iconische wijnen uit Portugal, het merk dateert uit de 15e eeuw en is verbonden met de Portugese ontdekking van Brazilië.
Pera-Manca is het merk dat de Eugenio de Almeida Stichting reserveert voor uitzonderlijke wijnen, alleen gebotteld wanneer de wijnmakers het gevoel hebben dat de wijn deze status verdient. De rode wijnen worden gemaakt van Trincadeira en Aragonez rassen. Ze hebben een volle rijke smaak met aroma's van rijpe bessen en hints van gedroogd fruit. De hoge kwaliteit tannines verlenen de wijn een natuurlijke duurzaamheid, de wijnen zijn bestemd voor opslag in een kelder en hebben een lange levensduur. Sinds de lancering in 1990 werden er nog maar 16 oogstjaren geproduceerd nl. 1990, 1991, 1994, 1995, 1997, 1998, 2001, 2003, 2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 & 2014.
Food pairing
De perfecte wijn bij rood in de oven gebakken of gegrild vlees en wildgerechten
Druiven: Aragonêz, Trincadeira
Zorgvuldig geproduceerd van geselecteerde percelen in wijngaarden van meer dan 30 jaar oud, waar de rijping geleidelijk plaatsvindt, zonder overmatige waterstress, waardoor het aromatische potentieel en de specifieke structuur van de druivenrassen behouden blijven. Wanneer de druiven de ideale rijpheid hebben bereikt, worden ze geoogst en naar de wijnmakerij getransporteerd, waar het technologische proces begint, met volledige ontsteling, zorgvuldige optische selectie en lichte persing. De gisting vindt plaats in Franse eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperatuur, gevolgd door een langdurige maceratie na de gisting. De wijn rijpt achttien maanden op Franse eikenhouten vaten, gevolgd door een rijping op fles in de kelders van het klooster van Cartuxa. Deze wijn heeft geen wijnsteenstabilisatie ondergaan. Dankzij de hoge kwaliteit van de tannines en het gebruikte hout, hebben deze wijnen een lange houdbaarheid en hebben ze enige tijd nodig om hun volledige potentieel te onthullen.
De subregio Évora staat bekend om zijn warme, droge omstandigheden en een gevarieerde mix van kalkvrije mediterrane bodems. De wijnen zijn doorgaans robuust en gelaagd, complex en bevredigend, met een goede zuurbalans.
Alcoholgehalte
14,5% vol
Bewaren en serveren
Serveren bij 16-18°C
Te drinken vanaf 2020. Nu al te drinken, maar zal in de komende 20 jaar alleen maar beter worden.

Critics & Awards
4,7/5 - Vivino (1.737 ratings)
Producent: Adega da Cartuxa
Regio: Alentejo, Évora
Gerelateerde producten
Beoordelingen
Er zijn geen beoordelingen gevonden.