Een smaakvolle, licht kruidige rode wijn
Een uniek terroir bestaande uit kalksteen en mergel op het zuiden en zuidwesten, het wordt beschermd tegen de Atlantische winden door een gebergte, waardoor wijnen met een verfijnde frisheid ontstaan. Quinta da Murta ligt ver van de glooiende kalksteenheuvels van de regio Bucelas. Het ligt ongeveer 25 km ten noorden van Lissabon, in het Lusitanian-bekken, waarvan de bodems dateren uit de Juraperiode. De grond bestaat uit mergelsteen en kristallijne kalksteen, met veel fossielen zoals Trigonia, verschillende oesters en schaaldieren zoals freixialensis buchotrigonia en lusitanian anchispirocyclina. Dit alles draagt bij aan een verfijnde mineraliteit, met tonen van shell en een subtiele wijnfinesse.
Food pairing
De perfecte wijn bij BBQ, gegrild en geroosterd wit en rood vlees (rund, varken, kip) , gerechten met paddenstoelen
Druiven: Touriga nacional, Syrah
12 maanden op Franse eiken vaten
De wijngaard, Z-ZW, is geplant op de hoogste hellingen, 250 meter boven de zeespiegel en wordt beschermd tegen de wind van de Atlantische Oceaan door middel van een bergketen. Een regio die profiteert van een zeer specifiek microklimaat. Nat en relatief koud in winter en 's nachts, in tegenstelling tot warme, droge dagen in de zomer
Alcoholgehalte
13%vol
Bewaren en serveren
Bewaren in een koele plaats (rond de 12ºC)
Klaar om nu te drinken. Kan tot 6 jaar na oogstjaar gedronken worden
Serveren bij 16-18°C
Critics & Awards