Niepoort lanceerde zijn eerste Rosé in 1999, waaruit blijkt dat een kwalitatief goede wijn ook rosé van kleur kan zijn. Redoma Rosé is een evenwichtige wijn om van te genieten bij de maaltijd of gewoon tijdens een warme zomerdag. Het heeft de frisheid van een witte wijn en de complexiteit en structuur van een rode wijn. Deze editie is lichter van kleur, en doet denken aan de rosé uit de Provence
De Redoma Rosé belichaamt de elegantie, structuur en zuurgraad die de mica-schistbodems van enkel de Douro wijngaarden kunnen uitdrukken.
De briljante bleke zalmtint doet denken aan die van een klassieke Provence Rosé. In de neus onthullen delicate aroma's hints van bloemen, rode bessen en aalbessen, evenals geroosterde en hazelnootnuances die de wijn meer complexiteit en karakter geven.
De smaak biedt een goede zuurgraad en een lichte structuur, eindigend op een droge en kruidige afdronk. Dit is een prachtig vormgegeven rosé met een uitstekende balans en een goed bewaarpotentieel.
Food pairing
Heerlijk bij oesters, in de oven gebakken vis, gevogelte en licht vlees. Vegetarisch suggesties: elk gerecht met rode biet, Caesar salades, kaasgerechten
Druiven : 30% Tinta Amarela, 20% Touriga Franca & 50% andere druiven
De druiven die voor de Redoma Rosé worden gebruikt, zijn afkomstig van Quinta de Nápoles en andere nabijgelegen wijngaarden.
Na een zorgvuldige sortering op onze sorteertafel, werd het fruit voorzichtig geperst voordat het 48 uur bij lage temperaturen werd bewaard. Het sap fermenteerde spontaan in 228L en 500L Franse eikenhouten vaten waar de wijn ook ongeveer 6 maanden rijpte.
Bewaren en serveren
10-12°C
Alcoholgehalte
12,4 %vol
pH: 3,47
Critics & Awards