Food pairing
Uitstekende, krachtige wijn bij rood gegrild of gebraden vlees
Druiven: Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Aragonez, Syrah, Trincadeira, Cabernet Sauvignon & Touriga Franca
Na een droge en koude winter volgde een vroege regenachtige lente die het bodemvochtgehalte herstelde dat geschikt was voor het begin van de vegetatieve cyclus. Het feit dat de lentetemperaturen en zelfs de midzomertemperaturen milder waren dan in voorgaande jaren leidde tot een vertraging van de cyclus, maar zorgde wel voor een goede plantontwikkeling. Begin augustus veroorzaakte een hittegolf van vijf opeenvolgende dagen, met temperaturen van meer dan 43 graden en gepaard gaande met sterke windstoten, ernstige schade aan druivenrassen die gevoeliger zijn voor dit soort omstandigheden, wat leidde tot productieverliezen. In de meeste van onze wijngaarden, waar druivenrassen beter zijn aangepast aan deze gebeurtenissen, vond de rijping echter langzaam en regelmatig plaats, waardoor de frisheid en aromatische intensiteit van witte wijnen en de textuur, concentratie en complexiteit van rode wijnen behouden bleven.
Gerijpt gedurende 12 maanden in 60% Amerikaans eiken en 40% Frans eiken vaten. Na het bottelen, rijpt de wijn minstens 8 maanden op de fles voordat hij op de markt wordt gebracht
Alcoholgehalte
14,5%
pH: 3.53
Bewaren en serveren
Te bewaren en te drinken tot 8 jaar na het vintage jaar
Schenken op 16-18°C