Druiven : Códega, Rabigato, Viosinho, Arinto, Gouveio en andere typische witte Douro druiven
In 2012 kende de Douro-regio een gebrek aan regen. Als gevolg hiervan werd de vegetatieve cyclus van de wijnstok gemiddeld 15 dagen vertraagd in vergelijking met voorgaande jaren. Aan de andere kant bracht de winter van 2012 ook zeer lage temperaturen met zich mee, wat resulteerde in een homogene vegetatieve groei. De temperaturen tijdens de rijpingsperiode waren niet zo heet als gebruikelijk, waardoor er een goed evenwicht ontstond in de totale zuurgraad van de druivenmost.
De oogst vond plaats in de maand september en na een zorgvuldige selectie op de sorteertafel werden de geplette druiven en stengels rechtstreeks overgebracht naar granieten lagares waar ze voorafgaand aan de verrijking met de voet werden geplet.
Bewaren en serveren
Deze port is op dronk, maar ook geschikt om nog vele jaren te bewaren
Licht gekoeld serveren. Kan na opening nog 6 tot 8 weken bewaard en gedronken worden
Alcoholgehalte
20 %vol