Webshop » Meer wijnen » Witte Wijn » Taboadella Villae Dão Branco 2020

Taboadella Villae Dão Branco 2020

PVT18 Taboadella Villae Dão Branco 2020

€ 13,00

Levertijd 5-7 werkdagen - Voorraad: 7

De uitbundigheid en transparantie van de Encruzado-druivensoort, gecombineerd met de delicate bloemige aroma's van Bical en de soberheid van Cercial, maakten het mogelijk om een Villae witte wijn te "ontwerpen" met een uniek profiel en levendige zuurgraad - een prachtig getuigenis van het origineel terroir!
 
Food-Pairing
Heerlijk bij vis, gegrilde verse vis, wit vlees en als aperitief
 
Druiven:  Encruzado, Bical, Cercial
De oogst vond plaats van 8 september tot 3 oktober. De lente begon eerder, met de eerste tekenen in januari en februari. Het technische team heeft de juiste beslissing genomen om de vegetatieve cyclus uit te stellen. De wijnstokken werden pas in maart gesnoeid, waardoor productieverliezen als gevolg van de vorst van eind april in het afgebakende Dão-wijngebied werden voorkomen. In de lente was er meer regen dan normaal, wat een positief effect had op het herstel van de noodzakelijke waterstanden in de bodem en daardoor zorgde voor een perfecte ontwikkeling van de resterende vegetatieve cyclus. De zomer was zacht en fris, wat een zeer evenwichtige rijping van de druiven mogelijk maakte, zonder enige waterstress.
De oogst bleek genereus qua kwantiteit en kwaliteit van de druiven. We waren in staat om unieke wijnen te maken op basis van ons technische werk en kennis: wachten op de juiste momenten, op zoek naar de beste natuurlijke balans, gecombineerd met een zorgvuldige controle van de fenolische rijpheid van de druiven. De precisie, complexiteit, concentratie en genereus fruit, gecombineerd met de elegantie van de most, hebben ons in staat gesteld wijnen te produceren met een profiel en rijkdom die deze unieke regio weerspiegelen.
      
Bewaren en serveren
Serveren : 10 -12 ºC. Te drinken tot 4 jaar na de oogst

Alcoholgehalte
13,5 %vol
 
Critics & Awards  
 

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: