Webshop » Wijnhuis » Bairrada » Filipa Pato

Filipa Pato

filipa-pato-william-wouters
   Filipa Pato en William Wouters, een magische combinatie van vrouw en man, echtgenote en echtgenoot 


Onze filosofie is simpel: maak authentieke wijnen zonder make-up, dan drukken ze de ware aard van de wijngaarden uit waar ze vandaan komen.
We richten ons alleen op inheemse druiven. Baga, Bical, Arinto, Cercial en Maria Gomes, en creëren soulvolle wijnen van wijngaarden van onze exquise wijndruiven met biodynamische wijnbouwpraktijken. In het wijnhuis behandelen we voorzichtig de druiven. De minimale tussenkomst en een strenge controle bij het wijnmaken laten onze druiven volledig tot hun recht komen.
Uiteindelijk creëren we "terroir" -wijnen door kennis, kunst en natuur te verenigen, waarbij elke wijn een eigen karakter heeft.

Filipa Pato - wijnboer in Bairrada. Studeerde af aan de universiteit van Coimbra als chemisch ingenieur, en verfijnde haar Winemakersvaardigheden door kennis op te doen in Bordeaux (Frankrijk),  Mendoza (Argentinië) en Margaret River (Australië) samen met haar vader Luis Pato, de Baga-rebel.

William Wouters, chef-kok, sommelier & restaurateur, komt uit een restaurateurfamilie uit Antwerpen, België. Hij is een sommelierkampioen, restaurateur en voormalig chef-kok van het Belgische nationale voetbalteam tijdens de wereldbeker in Brazilië en de Europese beker in Frankrijk.
Filipa en William delen samen al hun ervaringen: de liefde voor eten en wijn, ontmoetingen met grote wijnbouwers, sommeliers en wijnliefhebbers van over de hele wereld en de magische, onuitputtelijke cultuur van de "Wereld van Wijn". Ze delen graag al hun passie voor eten en wijn. Drink lokaal, eet lokaal en ... denk globaal. 
 

Powered by EasyWebshop