Deze heerlijke rosé wijn van Quinta do Pôpa kenmerkt aroma's van rijp rood fruit zoals aardbeien en frambozen. Zacht en soepel in de mond, presenteert een ietwat vette body met wat volume en fluweelzachte tannine, zijn uitstekende zuurgraad maakt het fris en elegant gevolgd door een mooie fruitige doch frisse afdronk
Food pairing
Uitstekende wijn als aperitief en bij vette vis en geroosterde kabeljauw
Druiven: Touriga Nacional & Tinta Roriz
De druiven worden bij ontvangst volledig ontsteeld. De bessen (heel) gaan zonder te pletten rechtstreeks naar de pers. Later een nieuwe en lichte persing met de bedoeling de uiteindelijke kleur van de wijn te bepalen.
De alcoholische fermentatie verliep langzaam - ongeveer 16 dagen volgens de traditionele methode "bica aberta" (open vaten) - met temperatuurregeling. Opvoeding op op fijne droesem. Rijpt in roestvrijstalen vaten
Alcoholgehalte
12 %vol
Bewaren en serveren
drinken bij 10-12°C
Critics & Awards