Dão - Quinta da Taboadella

Een uiterst uniek Terroir

 
a-unique-vineyard-tboadella
   Taboadella bestaat uit 40 hectare wijngaarden tussen Vale do Pereiro en Vale do Sequeiro, op een hoog driehoekig plateau van 400-530 m hoogte, met glooiende hellingen naar het zuidoosten en een zonnige ligging op het zuiden en westen.

De bergketens beschermen de wijngaard tegen het Atlantische weer en de bittere winden uit Spanje, wat resulteert in een microklimaat dat perfect gelegen is en waar maritieme en continentale invloeden elkaar ontmoeten. 
 
De wijngaarden worden niet geïrrigeerd, met behoud van traditionele kwaliteiten en typiciteit in de 18 percelen allemaal ‘geïntegreerd’ in één systeem, gekenmerkt door een plantdichtheid van 3500 planten per hectare en een gemiddelde productie van 4000 kg por hectare. In de jaren tachtig werd de wijngaard gedeeltelijk herplant, met de introductie van Tinta Roriz en Encruzado, Cerceal-Branco en Borrado das Moscas (Bical). Momenteel (2020) is de gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 30 jaar, maar er staan er ook van minstens 100 jaar oud
 
De Taboadella-wijngaard werd geplant op een gemakkelijk te bewerken kwartsgranietgronden, met een laag wateropnemend vermogen. Dit is het resultaat van verschillende processen uit het palezoïcum: de oudste is een fijne, korrelige bodem die goed is geërodeerd, en de andere heeft veel robuustere kristalafmetingen, waarbij veldspaat (is de naam voor een groep van gesteentevormende mineralen die naar schatting 60% van de aardkorst vormen) vaak een centimeter groot is. Deze genetische en historische erfenis in Taboadella, met wijnstokken die in deze bodems op 400 - 530 m hoogte zijn geplant, geeft een langzame rijping en grote elegantie, complexiteit en fraîcheur; een unieke eigenschap, dat alleen Taboadella aan zijn eigen wijnstokken kan verlenen.
 
De wijnmakerij is uitgerust met 11 Nico Velo tanks waarbij voor het wijnmaken gebruik gemaakt wordt van de zwaartekracht (cave à écoulement, of in het engels, gravity-flow winery), ttz de wijn wordt niet door overpompen van het ene vat naar het andere overgebracht maar doordat ze op verschillende hoogten staan kunnen ze gebruik maken van de zwaartekracht. Nico Velo tanks geven meer minerale tonen en fijnere en diepere texturen. Er zijn ook 10 roestvrijstalen conische vaten voor rode wijnen en 8 roestvrijstalen vaten voor witte wijnen, wat exact overeenkomt met de klassieke batches van het Taboadella-terroir
 
Ervaar nu onze nieuwste ontdekking uit Dão

Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend
 

free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: