Food pairing
De ideale metgezel bij vleesgerechten, maar omdat het een zeer gastronomische wijn is kunt u deze wijn zelfs bij wit vlees of bij geroosterde vis in de oven serveren
Druiven: 30% Tinta Roriz, 30% Tinta Barroca, 25% Touriga Franca, 15% Touriga Nacional
De druiven die voor deze wijn zijn geselecteerd, zijn afkomstig uit de subregio van de Douro Superior, met name van Quinta da Leda en wijnboeren met wijngaarden die bij voorkeur op het noorden en op grote hoogte liggen. Het optimale punt van rijping en zuurgraad van de druiven werd streng gecontroleerd. Na een voorzichtige ontsteling en zacht persen, werden de druiven overgebracht naar roestvrijstalen vaten, waar macération pelliculaire en alcoholische gisting plaatsvond. Tijdens deze fase onderging de wijn een zachte maceratie bij een gecontroleerde temperatuur. Aan het einde van de maceratie werd ongeveer 25% van de wijn gerijpt in gebruikte Franse eikenhouten vaten en de rest in roestvrijstalen tanks. De uiteindelijke blend wordt acht maanden na de oogst gemaakt en na 12 maanden gebotteld.
De oogst van 2019 begon met een koude, droge winter. Met uitzondering van een regenachtige april, was de lente droger dan normaal en waren de temperaturen mild, wat goede omstandigheden bood voor vroege groei, bloei en vruchtzetting. De milde omstandigheden hielden aan tot in de zomer, waardoor de druiven een perfect tempo en langzame rijping konden ondergaan, waarbij een goede intensiteit van smaak werd opgebouwd met behoud van een frisse natuurlijke zuurgraad. De geoogste druiven waren van uitstekende kwaliteit.
Alcoholgehalte
14%vol
Bewaren en serveren
Serveren tussen 15-17ºC.
Te drinken tot 6 jaar na oogstjaar
Critics & Awards
4/5 - Vivino (5.857 ratings)