Op het eerste zicht vertoonde de wijn een heldere robijnrode kleur. In de neus presenteerde het een zeer aanwezig rood fruit, met tonen van kruiden, peper, koffie en toast, wat een complexe en meerlagig aroma vormt. In de smaak is het intens en met veel persoonlijkheid. Goede zuurgraad, zeer aanwezige tannines, maar fijn en goed geïntegreerd, onberispelijke structuur, met een goede aanwezigheid van fruit en aardse en minerale tonen. Een wijn die intensiteit, persoonlijkheid en elegantie weet te combineren. Een wijn om nu te drinken of te bewaren
Een exclusieve en kleinschalige wijn van Ribeiro Santos, een project van oenoloog en ondernemer Carlos Lucas. In 1995 verwierf zijn vader Quinta do Ribeiro Santo in Carregal do Sal, in de Dão-regio, en herplantte hij de wijngaard waar de wijnproductie van zijn kenmerkende wijnen uit de Dão-regio zich momenteel bevindt. De eerste wijn met het merk Quinta do Ribeiro Santo werd gelanceerd in 2000.
Food-Pairing
Heerlijk bij fijne vleeswaren, wildgerechten en sterke kazen
Druiven: Touriga Nacional, Alfrocheiro & Tinto Cão
Druiven van een enkel perceel van 1 ha nabij de berg Serra da Estrela. De druiven worden met hand geoogst, zorgvuldig geselecteerd en vervoerd in kleine dozen van 18 kg, gevolgd door een tweede selectie bij aankomst in de wijnmakerij. De druiven worden volledig ontsteeld. Langdurige maceratie in een kleine granieten "lagar". Alcoholische gisting met inheemse gisten onder gecontroleerde temperatuur gedurende 20 dagen. Rijpt op nieuwe 225L Franse eiken vaten gedurende 12 maanden. Na het bottelen wordt de wijn nog gedurende 6 maanden in de kelders bewaard vooraleer ze op de markt komen.
Bewaren en serveren
Serveren : 16 -18 ºC. Kan tot 15 jaar na oogstjaar gedronken worden
Alcoholgehalte
14% vol
Critics & Awards
4,2/5 - Vivino (146 ratings)