Webshop » Port » Ruby » Graham's Ruby Blend n° 12

Graham's Ruby Blend n° 12

ALGR045 Graham's Ruby Blend n° 12

€ 23,50

Levertijd 5-7 werkdagen - Ruime voorraad

Ontworpen om een ​​nieuw publiek van portdrinkers en de mixologist (bartender) aan te spreken, Blend Nº12 is de nieuwste release in de Graham's "Blend Series. 
 
Graham's Port heeft een innovatieve nieuwe ruby ​​port gereleased, Blend Nº12, voornamelijk gemaakt met de beroemde Touriga Nacional-variëteit, die specifiek bedoeld is voor de barscene en niet-traditionele portdrinkers. Blend Nº12 dankt zijn naam aan het feit dat de druiven op grote hoogte midden in de nacht met de hand worden geplukt om maximale versheid te garanderen. Deze druiven worden vervolgens koud gefermenteerd om hun primaire aroma's en intensiteit te behouden. In tegenstelling tot de meeste porten in ruby-stijl, is Blend Nº12 niet gerijpt in eikenhout en jong gebotteld om de concentratie en smaak te maximaliseren.
 
Deze release volgt op de succesvolle lancering van Blend Nº5 White Port in 2019 en markeert een uitbreiding van de Graham's Port "Blend Series", ontworpen om veronderstellingen over hoe port typisch wordt geconsumeerd uit te dagen en een nieuw publiek van portdrinkers aan te trekken. Oorspronkelijk gelanceerd in de horeca, heeft Blend Nº5 met succes vestigingen bereikt die normaal gesproken geen voorstander zijn van port - met een uniek smaakprofiel en een medium droge stijl die zich leent voor lange porties en cocktails. Opvallende vermeldingen voor Blend Nº5 zijn onder meer Idris Elba's The Parrot, Aqua Shard, Sexy Fish en de Electric Star-groep.
 
Beide flessen zijn versierd met handgetekende afbeeldingen van de beroemde Portugese mode-illustrator António Soares. Het Blend Nº12-ontwerp bevat fruit dat de smaken van de wijn weerspiegelt - frambozen, bramen en aardbeien - evenals de rotsroos een beroemde Douro-bloem.
  
Net als Sandeman is Graham's van Schotse afkomst. De familie was oorspronkelijk een textielbedrijf uit Glasgow, toen textiel tot de goederen behoorde die de Britten als ruilmiddel voor port gebruikten, samen met bacalhau (kabeljauw). Het was in familiehanden tot de jaren zeventig (de familie Graham opende later een nieuw huis in de jaren tachtig, genaamd Churchill's), toen het werd gekocht door de Symingtons, die nu ook eigenaar zijn van Dow's, Warre's en Cockburn's.  

Food-Pairing
Het perfecte aperitief (mijn voorkeur) of gebruikt in cocktails. De perfecte serve voor Midnight Spritz is 40 ml Graham's Blend Nº12 Ruby, 60 ml droge mousserende wijn, 1 aardbei, ¼ schijfje sinaasappel. Giet Graham’s Blend Nº12 over een royale portie ijs, vul aan met je favoriete droge mousserende wijn en garneer met 1 verse aardbei en een kwart schijfje sinaasappel.

Druiven: Touriga Nacional
De druiven worden 's nachts geplukt in de nze hoogstgelegen wijngaarden om de ultieme fraîcheur te behouden. De blend bestaat voornamelijk uit de beroemde inheemse Touriga Nacional-druivensoort van Portugal. Blend Nº12 wordt in zijn geheel koud gefermenteerd, wat hoogst uniek is voor een ruby port. Het koude fermentatieproces is aanzienlijk langzamer en heeft tot doel de primaire aroma's van de druiven te behouden. Zodra het vereiste suikergehalte is bereikt, wordt neutrale druivenbrandewijn (77% ABV) toegevoegd. Dit brengt het alcoholpercentage op 19% - hierdoor stopt de  fermentatie en waarbij de natuurlijke zoetheid van de wijn behouden blijft.
   
Alcoholgehalte
19%
 
Conserveren en serveren
Serveren bij 8 - 10ºC
 
Critics & Awards
  
Tags: Graham's - Douro - Porto

Gerelateerde productenfree-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
  
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden: