Dessertwijn, het 'pareltje' van de wijnkelder

Dessertwijn is voor de liefhebber het 'pareltje' van de wijnkelder. Eeuwenlang waren dessertwijnen de meest gewilde wijnen ter wereld, maar in de loop van de vorige eeuw zijn we steeds 'droger' gaan drinken. 

De naam doet vermoeden dat je ze alleen na de maaltijd bij een zoet dessert drinkt. Niets is minder waar. Een goede zoete wijn kan je uitstekend als aperitief drinken. Klassiek is de combinatie van een flink zoete witte wijn met een voorgerecht van ganzenlever. Ook blauwschimmelkazen combineren uitstekend met zoete dessertwijnen. Half-zoete witte wijnen gaan weer prima met salades met blauwe kaas, noten en een zoetzure dressing.
Natuurlijk kun je een zoete wijn met een zoet dessert combineren. Let er daarbij wel op dat de balans tussen het dessert en de wijn klopt. Dat betekent dat beide ongeveer even zoet moeten zijn.

Na de maaltijd is een zoete dessertwijn ook een uitstekende begeleider van de kaasplank. Vooral porto en zoete Madeira nemen deze taak graag op zich.
 


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Masterclass Graham's : 27-sep-24
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24

Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  




Powered by EasyWebshop