Douro - Ramos Pinto


ramos-pinto-commercial
   De Ramos Pinto portwijnen worden gevinifieerd op Quinta do Bom Retiro. 

In het geval van LBV en Vintage worden de druiven met de voeten geplet in traditionele lagares, omdat deze eeuwenoude techniek het mogelijk maakt om het sap van het fruit efficiënter en minder gewelddadig te extraheren. Na het voltooien van de eerste stappen van de vinificatie, worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders van Vila Nova de Gaia, waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.
 
Het is in de Douro-wijngaarden dat João Nicolau de Almeida het kleurenpalet vindt dat wordt gebruikt als inspiratie voor de Ramos Pinto-wijnen. Ze zijn zorgvuldig ontworpen en bereid, van het zaad tot de wijnstok, van de wijn tot het glas. Allemaal verschillend, allemaal met de ziel van hun terroir.  
 
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend

Casa Ramos Pinto werd in 1880 opgericht door Adriano Ramos Pinto en heeft een roemruchte geschiedenis. Het wijnhuis werd aanvankelijk gebruikt om wijnen te maken die alleen naar Zuid-Amerika gingen, met name Brazilië, en werd al snel bekend in Europa vanwege zijn wijnen van hoge kwaliteit. Adriano Ramos was vooral bedreven in marketing en startte een campagne met zijn beroemde Ramos-Pinto-posters, die tot op de dag van vandaag wijnwinkels over de hele wereld sieren. De heer Ramos was zelf een jonge kunstenaar die vrij goed bekend was in de kunstzinnige kringen van die tijd in Porto. Hij richtte het bedrijf op, op de prille leeftijd van 21 jaar, veroverde de Braziliaanse markt en haalde zijn broer in om hem te helpen bij het runnen van het bedrijf in 1896.

In 1918 werd Ramos Pinto een naamloze vennootschap en werd het management samengesteld uit Raúl Ramos Pinto, António Cálem en Joaquim Allen, wat een zeer dynamisch team bleek te zijn. In 1938 nam Jose Ramos Pinto Rosas het roer over en werd hij "de paus van de Douro" genoemd vanwege zijn toewijding aan de wijnbouw van de Douro-regio, met name in zijn ambitieuze zoektocht naar oplossingen om het gebied te mechaniseren en de kwaliteit te verbeteren. van de productie. Hij richtte de Confraria do Vinho do Porto (The Port Brotherhood) op en was de vertegenwoordiger van Portugal in de O.I.V. (Office International de la Vigne et du Vin).

João Nicolau de Almeida kwam in 1976 bij het bedrijf, nadat hij samen met José Ramos Pinto Rosas het project had uitgevoerd om de vijf rassen te selecteren die worden aanbevolen voor de Douro-regio. Bovendien introduceerde en ontwikkelde hij de mechanisatie van verticale wijnstokken en ontwikkelde hij de vinificatie van port en niet-mousserende wijn. Op de Quintas do Bom Retiro dos Bons Ares bouwde hij twee van de modernste vinificatiecentra in de hele Douro-regio. Hij is directeur van AEVP en Copeiro-Mor da Confraria do Vinho do Porto. In maart 2001 werd hij vice-voorzitter van Casa Ramos Pinto.

Tegenwoordig maakt Ramos Pinto deel uit van de prestigieuze Roederer Group, beroemd om hun champagnes, met name de gewaardeerde Cristal Champagne. De Port Lodge is een genot om te bezoeken, met zijn historische bibliotheek en keldermuseum.


free-delivery 
checkboxBestellen mogelijk per fles
checkboxScherpe prijzen
checkboxVeilig betalen
checkboxLage verzendkosten 
checkboxGRATIS levering in België vanaf €250 of straal van 10 km rond Tremelo

 
 
Relatiegeschenken :

Relatiegeschenk Wijn 

Agenda:
Voorjaarsproeverij : 19-mei-24
lentedegustatie-portevinho-crop
Meest Verkocht 
Bestsellers Wine 
De Prijslijst: 
Prijs Prix Price PorteVinho 
  
qr-code-prtevinho
Volg ons op Facebook, en blijf op de hoogte van alle acties en activiteiten 

 
Betaalmogelijkheden:  
Webshop gemaakt met EasyWebshop